RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Комісія затвердила нового голову САП: що про нього відомо

Комісія затвердила нового голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Ним став Олександр Клименко.

Про це повідомив Telegram нардеп Олексій Гончаренко.

Клименко - детектив Національного антикорупційного бюро, який ще у грудні 2021 року переміг у конкурсі на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Клименко – 35 років, він народився на Слобожанщині. Вищу освіту здобув у Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого у Харкові (юрист).

Кар'єру він розпочав із посади слідчого, а потім старшого слідчого в органах внутрішніх справ Києва у березні 2010 року.

У листопаді 2015 року Клименко став старшим слідчим у Національній поліції. У березні 2016 року – взяв участь у конкурсі та став детективом Національного антикорупційного бюро. А вже за рік виріс до старшого детектива, а у листопаді 2017 року обійняв посаду керівника відділу.

Розслідував кримінальні провадження щодо екс-нардепа-втікача Олександра Онищенка, колишнього керівника Державної фіскальної служби Романа Насірова, а також щодо заступника голови Офісу президента Олега Татарова.

21 грудня 2021 року комісія із обрання керівництва САП за результатами конкурсу оголосила рейтинг кандидатів. Олександр Клименко набрав 246 балів, прокурор Андрій Синюк – 229.

Як повідомляв "Апостроф", на початку липня було призначено нового уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубинця.