RU  UA

Гра в референдуми: чому росіяни поспішають із "голосуванням"

Росіяни поспішають провести референдум на тимчасово окупованих територіях України. Втім, ніхто в світі не визнаватиме його результатів, і він не зупинить українських військових від звільнення України від загарбників.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив політтехнолог Олег Лісний.

"По-перше, цю територію ніхто і ніколи не визнає російською, як і Крим. Поводяться вони приблизно так або зовсім так, як було з Кримом. Памʼятаєте, псевдореферендум був оголошений на певне числи, а його зробили набагато раніше. Мене тішать росіяни тим, що вони думають, що референдум їх врятує від HIMARS. То таке, це їхні проблеми", - пояснив експерт.

За словами Лісного, росіяни будуть поспішати з проведенням референдуму, аби потім погрожувати Україні ядерною зброєю.

"Так, вони будуть поспішати, тому що, я так розумію, в баштах кремля зʼявилася ідея зробити це швидше і зробити це приводом для того, щоб можна було лякати Україну, зокрема ядерною зброєю. Тому що якщо це російська територія, то і президент рф, і його оточення сказали: якщо по території росії буде застосована якась зброя, то вони можуть вдатися до "адекватних" дій", - наголосив політтехнолог.

Утім ніхто в світі такого референдуму не визнаватиме. Ба більше, він не зупинить звільнення українських територій від окупантів.

"Вони його можуть навіть сьогодні провести, тому що це нічого не має спільного зі словом "референдум". Вже визначена кількість і все-все-все. Просто вони хочуть показати всередині країни, що це начебто референдум. Я маю на увазі в росії. Ніхто в це не повірить, як би вони не поспішали. І це не зупинить звільнення територій. Вони це повинні розуміти, і я думаю, що вони це розуміють", - резюмував Лісний.