RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Чому повістки найчастіше вручають у західних областях: детальна відповідь

У західних регіонах вручають більше повісток та залучають більше людей до лав Збройних сил. Причина - масове переселення українців на захід із небезпечних зон на тлі війни.

Про це розповів у коментарі "Апострофу" начальник Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач.

За його словами, у кожній адміністративно-територіальній одиниці різні можливості за густотою населення. Тому одні регіони можуть направити в армію більше військовозобов'язаних, а інші менше.

У довоєнний час найбільше строковиків країні давав південний схід країни, на першому місці - Дніпропетровська область, на другому - Харківська область, на третьому - Одеська. Оскільки там мешкало більше громадян. Через те, що південний схід став основною мішенню Росії - із цих регіонів найбільше внутрішніх переселенців (45% від загальної кількості). Прибули на захід із цих областей 37% ВПО.

Тому в західних областях можуть вручати більше повісток та залучати до лав ЗСУ більше людей.

"Якщо у західних регіонах громадян зараз набагато більше, то й плани у них, звичайно, більші. Справді, є така залежність", - зазначив він.

Роман Горбач додає, що в законі немає прямої вказівки призивати з одних регіонів більше чоловіків, а з інших менше, проте логіка реально сформованих обставин і міграційних процесів у країні диктує такий розвиток.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": У столиці сидять у барах – на заході нікому працювати на городі: що відбувається з мобілізацією по Україні