RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

Понад 100 прифронтових лікарень отримали ліки на суму понад 3 мільйони доларів

Вашингтонська парафія українського православного собору Святого Андрія передала гуманітарну допомогу у вигляді медикаментів для українських військових та цивільних вартістю в 3 млн доларів у понад сотню прифронтових лікарень. Значну частину ліків направили в населені пункти, де зараз тривають бойові дії.

Про це розповідає директорка благодійного фонду "Можемо разом" Оксана Гуляєва, говориться у пресрелізі, наданому "Апострофу".

Перед відправленням ліків у прифронтові лікарні їх освятили у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві за участі Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Тепер необхідні медикаменти отримали медзаклади Донецької, Запорізької, Харківської, Одеської, Дніпропетровської, Вінницької, Полтавської, Київської, Сумської, Кіровоградської, Чернігівської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Миколаївської, Волинської та Львівської областей, а також Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни. Зокрема, ліки доставили в Соледар, Новолуганськ та Сіверськ, де тривають активні бойові дії.

"Найбільшу потребу медзаклади у прифронтовій зоні зараз відчувають в антибіотиках та засобах при проблемах зі шлунком. Висока температура повітря, антисанітарія та відсутність достатньої кількості чистої питної води створили умови для розвитку різноманітних розладів та хвороб системи травлення. А роль антибіотиків при врятуванні життя поранених військових взагалі важко переоцінити. Тому ми організували доставку ліків у медзаклади у найкоротші строки з використанням транспорту фонду, партнерів та через поштових операторів", - розповіла Гуляєва.

Також уточнюється, що це лише перша партія допомоги, а загальна вартість партії медикаментів складає понад 6 млн доларів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні посилять контроль за продажем ліків.