RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

У них тепер свій Іловайськ": тисячі окупантів під Херсоном опинилися в оточенні - карта

Збройні сили України оточили угруповання понад тисячу російських окупантів, "зелений коридор" окупантам не даватимуть.

Про це заявив радник голови Офісу президента Олексій Арестович під час прямого ефіру з Марком Фейгіним.

Він підтвердив взяття в оточення угруповання окупантів у Херсонській області в районі Високопілля, зазначивши, що вже два тижні у російських військ, які там знаходяться, дуже складна обстановка.

"Ми взяли Ольгіно, частково, і майже повністю Потьомкіно. Як ми можемо бачити, це два населені пункти праворуч і ліворуч від Високопілля. Там по суті повторення Іловайська для Росії та російських військ, бо там приблизно понад тисяча бійців (не дві, як оголосили) з озброєнням і військовою технікою. Вони перебувають у тактичному оточенні, вчора була спроба їхнього прориву звідти, була припинена нашим вогнем, вони повернулися назад і перебувають на 3/4 в оточенні з вогневим контролем виходу єдиного", - поділився він деталями, узгодженими з нашими військовими.

Арестович зазначає також, що командування РФ деморалізоване тим, що відбувається в Херсонській області, що є наслідком успішної роботи HIMARS та іншої зброї з "розм'якшення оборони".

Він також заявив, що окупанти, що потрапили в полон, поповнять наш "обмінний фонд", а "зелений коридор", який, за деякою інформацією, запросили росіяни, їм надавати ніхто не буде.

Ось так виглядає карта лінії фронту у районі Високопілля.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, що у п'ятницю, 22 липня у Херсоні в черговий раз чути потужні вибухи - ймовірно, знищено черговий склад ворожих боєприпасів.