RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Скільки треба ЗСУ зброї і коли бійці зможуть звільнити Донбас із Кримом: генерал дав прогноз

На стратегічну операцію зі звільнення тимчасово окупованих територій України потрібно приблизно 2000 бойових броньованих машин, до 1000 гаубиць, 1000 дронів-камікадзе, 500 танків, 300 систем залпового вогню.

Такою думкою із сайтом OBOZREVATEL поділився екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко.

За його словами, завдання нашої оборонної операції полягає в тому, щоб зупинити супротивника на всьому фронті та змусити його перейти до оборони.

"Хотілося б, щоб у поточному році Україна виконала ті оперативні завдання, контрнаступальні операції у різних напрямках у районі Харкова, Донецька, Луганська, Херсона та Запоріжжя. Якщо вдасться, то цей етап має перерости в оперативну паузу. то під час подальшого ведення бойових дій нам необхідно формувати оперативний стратегічний резерв. Це означає реальне масоване насичення армії озброєнням, технікою, ресурсами, щоб навесні провести контрнаступні операції стратегічного рівня – звільнити всю нашу територію, включаючи Донбас та Крим”, - розповів про головні завдання генерал.

Водночас Романенко зазначає, що зараз масованої допомоги Україні від Заходу поки що немає, заявляючи, що з нинішньою допомогою Україна може лише виконати завдання оборонної операції, зупинити супротивника. Водночас, щоб проводити контрнаступальні операції хоча б по Херсону, ЗСУ потрібно набагато більше зброї. Так, за його словами, на стратегічну операцію зі звільнення території України потрібно близько 2000 бойових броньованих машин, до 1000 гаубиць, 1000 дронів-камікадзе, 500 танків, 300 систем залпового вогню.

"Ці цифри не взяті зі стелі. Зараз, за оцінками наших та зарубіжних експертів, збройні сили РФ мають 2500 бойових броньованих машин, а ми ставимо питання хоча б про 2000. У них до 1500 танків, а ми просимо хоча б 500 сучасних танків . Щоб виконувати завдання, потрібна відповідна допомога", - констатував генерал.

Нагадаємо, раніше з таршим радником конгресу США Пол Массаро відреагував на ракетні удари по Одеському морському порту, викривши РФ у тому, що вона весь час бреше. Він закликав озброїти Україну далекобійними ракетами та ізолювати РФ, назвавши її країною-терористом.