RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

HIMARS змінюють правила гри: у ГУР розповіли про перелом у війні

Американські HIMARS за кілька тижнів використання значно порушили логістику російських окупантів та знищили десятки складів із боєприпасами. Висока ефективність артилерійської системи вже змінила хід повномасштабної російсько-української війни на користь ЗСУ.

Про це розповіли в The Washington Post.

Для країни-терориста Росії HIMARS - пріорітетні цілі для знищення, і за російськими заявами, окупанти нібито ліквідували 4 такі системи.

"Ми не втратили жодного HIMARS, попри те, що заявляли росіяни", - наголосив глава Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтер'ю The Washington Post.

Після отримання та початку використання HIMARS обстріли з російської сторони, а також кількість жертв унаслідок них значно зменшилися. Подальше збільшення кількості HIMARS на озброєнні ЗСУ могло б повністю змінити ситуацію на фронті на користь України.

"Ми будемо боротися з ними (російськими окупантами, - ред.). Якщо ми отримаємо боєприпаси більшої дальності, ми їх використаємо. І росіяни знають, що в будь-якому випадку це кінець для них із цією зброєю", - резюмував Буданов.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в США зробили заяву про постачання HIMARS для ЗСУ.