RU  UA

Життя чи залізо: чим пожертвують російські генерали у Херсоні

Окупанти на Херсонщині не матимуть можливості вийти на лівий берег Дніпра разом із технікою через аварійний стан Антонівського мосту. Їм доведеться робити вибір, оскільки навіть із викорстанням понтонів для переправки техніки міст може обвалитися в Дніпро.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив експерт із питань національної безпеки Іван Варченко.

"Росіянам доведеться кидати техніку, звичайно. З технікою вони не матимуть жодних шансів вийти, бо через Антонівський міст танк не пройде. І не факт, що пройде БТР чи БМП. Навіть якщо вони спробують прокласти там якісь альтернативні речі, наприклад, шматки понтонної переправи, і спробують через неї проскочити на цьому мосту або ще з якимись бетонними конструкціями, то це не означає, що міст не перебуває під аварійною загрозою. Не означає, що все це не може впасти разом із танками і бронетехнікою вниз в наш глибокий Дніпро. Це зрозуміло, і це розуміють російські війська", - пояснив експерт.

Через це росіяни шукають можливі шляхи порятунку. Вони можуть спробувати переходити на лівий берег Дніпра маленькими групами.

"Справа в тому, що вони це так само розуміють. Зараз вони активно думають, а що ж робити, а як же нам виходити. Зайти-то ми сюди зайшли, а як нам звідси виходити? Через те я розумію, що це може бути хороша і успішна українська операція з тим, що ми захопимо зараз достатню кількість військовополонених, які не матимуть можливості просто фізичної піти з української землі. Через те я так само передбачаю, що вони вже зараз подумують, як маленькими угрупуваннями пробувати виходити на лівий берег Дніпра, таким чином забезпечуючи собі ще якесь виживання впродовж нетривалого часу", - резюмував Варченко.