RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Німеччина може передати Україні реактивні установки MARS-II: що про них потрібно знати, характеристики та фото

Україна вже отримала від Німеччини самохідні зенітні установки Gepard - натомість наша країна може отримати реактивні системи залпового вогню Mars II.

Про це повідомляє німецьке видання Welt.

Міністр оборони ФРН Крістіні Ламбрехт заявила про передачу Україні даних РСЗВ, а також трьох самохідних гаубиць Panzerhaubitzen 2000. Тим часом офіційно влада України ще не підтвердила отримання Збройними силами німецьких РСЗВ.

Реактивну систему залпового вогню Mars II було прийнято на озброєння Бундесверу 1990 року. Це аналог американської M270 MLRS, але вона має деякі покращення порівняно з оригіналом - вони стосуються збільшених розмірів та маси.

Дані РСЗВ призначені для знищення живої сили противника, його техніки, артилерійських батарей, засобів протиповітряної оборони, командних пунктів, вузлів зв'язку - також можна використовувати для дистанційного мінування місцевості.

Вага ракети становить 107 кг, дальність польоту – 40 км. Кумулятивний бойовий елемент пробиває броню завтовшки до 140 мм.

Дальність польоту некерованих ракет із кумулятивно-осколковою частиною – 32 км, вага – 159 кг. Протитантанкова некерована ракета TGW має бойові елементи, що самонаводяться; вона розрахована на дальність польоту до 45 км.

Раніше ми писали, як швидко США передадуть Україні HIMARS.