RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Коричневий шум: TikTok захопила нова тенденція з водоспадами та громом

Коричневий шум набирає популярності в TikTok! Це шум, який містить усі частоти з більшою енергією на нижчих частотах, наприклад, звук сильного водоспаду або гуркіт грому. Користувачі соцмережі ствердують, що коричневий шум допомагає зосередитися, а також покращити сон.

Про те, які переваги має коричневий шум, дослідили у виданні MailOnline.

Існує три основних "кольори" шуму: білий, рожевий і коричневий - вони складаються з усіх частот, які чує людське вухо, але відмінність полягає в тому, як енергія розподіляється між цими частотами.

У білому шумі енергія рівномірно розподіляється, що призводить до постійного дзижчання. Приклади: шипіння радіатора, дзижчання кондиціонера, шум телевізора.

У рожевому шумі енергія нерівномірно розподіляється за частотами, вона більш інтенсивною на нижчих. Приклади: звук вітру, дощу, серцебиття.

Коричневий шум має ще більшу енергію на нижчих частотах, тому такі звуки глибокі та сильні: водоспади, стрімкий потік води у річці, грім.

"Подібно до рожевого шуму, коричневий шум містить звуки з кожної октави звукового спектру, але потужність за частотами зменшується з кожною октавою. Це зменшення вдвічі більше, ніж у рожевого шуму, в результаті чого люди сприймають звук глибше, ніж білий або рожевий шум", - пояснили у Sleep Foundation.









Користувачі TikTok захоплюються тим, що коричневий шум допомагає позбавитися їм від нав'язливих думок , зосередитися на головних справах та швидше засинати.

Дослідження коричневого шуму, яке провели в 2020 показало, що він може покращити ефективність роботи та пам’ять. Водночас безперервне використання шуму протягом ночі може бути ризикованим.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як заснути в період спеки.