RU  UA

"Вагнерівці" провалилися біля Вуглегірська: яка зараз ситуація в районі ТЕС

Російські війська не змогли втриматися на позиціях біля Вуглегірської ТЕС та були вимушені відступити. Через це окупанти вдалися до застосування авіації на тому напрямку.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив експерт Defense Express Іван Киричевський.

"За деякими даними, росіяни туди кинули своїх так званих "вагнерівців". Станом на вчора були деякі повідомлення, що росіяни максимум, що досягли, – це намагалися закріпитися на берегу Вуглегірського водосховища. Але зранку в тому ж самому зведенні Генерального штабу була така фраза, що росіяни завдавали повітряних ударів у тому числі на напрямку Вуглегірської ТЕС. Це може свідчити приблизно про таке: так, вчора станом на 18:00 "вагнерівці" там закріпилися, але після 18:00 з тими "вагнерівцями" щось трапилося таке, завдяки ЗСУ, що вони відкотилися на декілька кілометрів. Відповідно, їм вже там довелося завдавати авіаційного удару", - пояснив Киричевський.

За словами експерта, росіяни поки не бʼють туди, де можуть постраждати їхні підрозділи.

"Росіяни, звісно, мʼясникі ще ті, але не настільки, щоб завдавати авіаційний удар там, де можуть потрапити під роздачу їхні підрозділи. Відповідно, це може свідчити тільки про одне: що наші війська з тих позицій "вагнерівців" відкотили. Тому їм тільки й залишилося, що піднімати свою армійську авіацію. Такий собі потенційний рейд камікадзе на цьому напрямку", - резюмував експерт.