RU  UA

Генерали Путіна планують втечу? Росія опинилася перед важким вибором на фронті

Військове керівництво росії опинилося перед важким вибором у ході війни проти України. Нині вони можуть або залишити Херсон, або перекинути частину сил із Донбасу на південний напрямок, що в обох випадках призведе до великих провалів на фронті.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Юрій Федоров.

"Так, справді, росія, а точніше, скажімо так, кремль і російська номенклатура найвища опинилися перед дуже складним вибором. Приблизно половина, а за деякими оцінками і більше російських військ, які залучені у війну в Україні, перебувають на Донбасі. Їхня задача поставлена путіним, і це найважливіше, з точки зору кремля, політичне завдання – зайняти, окупувати Донецьку область цілком. Тоді путін може вимовити якісь слова щодо того, що досягнута хоч і не повна, але якась значуща перемога в цій горезвісній "спецоперації" в Україні", - додав експерт.

За словами Федорова, концентрація основних зусиль на Донбасі призвела до серйозного ослаблення окупантів на Харківському та Південному напрямах. Крім того, ЗСУ мають великі успіхи на Херсонщині.

"Україна тим часом оголосила про те, що готується наступ на Херсон для того, щоб звільнити, деокупувати правобережну частину Херсонської області, зайняту російськими військами, ліквідувати там плацдарм, який справді становить серйозну загрозу для напрямку на Миколаїв або в північно-східному напрямку, і звільнити Херсон. І це політичне завдання справді дуже важливе, тому що в росії розмірковують про те, щоб анексувати південні області", - наголосив експерт.

У рашистів залишилося два варіанти розвитку подій. Перший – перекинути війська з Донецької області на південь України.

"Якщо ЗСУ почнуть наступ - навіть почнуть, не тільки здійснять і деоккупують Херсон - то всі ці плани можна буде поховати. Тому що проводити референдуми або що там задумали в кремлі під прицілом українських HIMARS просто не має жодного військового сенсу. І ось росія знаходиться в такій своєрідній пастці. Якщо перекинути значні війська з Донецької області в Херсонську, щоб там зміцнити оборону, тоді виникає проблема втрати темпів наступу або взагалі необхідності відступу з Донецької області. Тоді установка путіна, його наказ буде не виконаний з усіма неприємностями для російських генералів та дипломатів", - пояснив Федоров.

Другий варіант – не перекидати війська. Однак тоді на рашистів теж чекають неприємності.

"Якщо не перекинути, то тоді виникає загроза втрати плацдарму на правому березі Дніпра і, відповідно, теж неприємності для російських генералів. Ось вони і думають, що в цій ситуації робити. А нічого вони не можуть зробити, у тому вся і проблема", - резюмував Федоров.