RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Набагато більше, ніж очікувалося: у США озвучили втрати Росії на війні в Україні

За даними Генштабу ЗСУ станом на 27 липня в Україні ліквідовано вже більше 40 тисяч російських окупантів, однак у США заявили, що в Білому домі володіють інформацією, що втрати росіян вже перевищують 75 тисяч убитими та пораненими.

Про це повідомила член Комітету Палати представників США у справах збройних сил Елісса Слоткін у ході секретного брифінгу з питань війни в Україні, пише CNN.

"Нам повідомили, що понад 75 тисяч росіян було вбито або поранено. Це величезна цифра. Понад 80% їхніх сухопутних сил зав'язли, і вони втомилися. Але вони все ще російські військові", - сказала вона.

На брифінгу констатували, що російські військові вимотуються, українські захисники збирають сили для контрнаступу на півдні до зими.

"Я думаю, що українці дійсно хочуть кілька разів ударити Росію по зубах до приходу зими, особливо завдавши удару на півдні", - зазначила Елісса Слоткін.

Вона наголосила, що йшлося також про нову військову допомогу США Україні, про те, що Вашингтон ще "може і має зробити для українців, буквально у найближчі три-шість тижнів, дуже терміново".

Слоткін заявила, що і Демократична, і Республіканська партії США підтримують відправку Україні ракет великої дальності ATACMS, здатних вражати цілі на відстані понад 280 кілометрів.

Як повідомляв "Апостроф", 22 липня стало відомо про ліквідацію понад 80 російських офіцерів за попередні два тижні, серед яких – десять полковників.