RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Як змусити груші та яблуні плодоносити щороку: поради бувалих садівників

Деякі фруктові дерева плодоносять через рік, найчастіше це стосується яблунь і груш. Іноді таке плодоношення є особливістю застарілого сорту із середини минулого століття.

Проте, за певних умов усі фруктові дерева незалежно від сорту можуть приносити плоди щороку, пише “Белновости”.

Для хорошого врожаю фруктів дерева необхідно правильно обрізати, підгодовувати, захищати від хвороб та шкідників. Також зробити плодоношення регулярним допоможе карликова підщепа.

Обрізка

Варто зазначити, що правильне обрізування не тільки робить красивою і компактною крону – вона регулює цвітіння, а потім і плодоношення. Забираючи зайві гілки із квітками, дачники зберігають ресурси дерева.

Догляд та профілактика хвороб

Досвідчені садівники знають, що своєчасне та збалансоване внесення добрив, правильний захист від шкідників та захворювань є основою щорічного плодоношення дерев.

Карликові підщепи

Навіть такі “періодичні” сорти як “Антонівка” та “Білий налив” будуть плодоносити щороку, якщо щеплені на карликові підщепи. Практика показує, що у такому разі вони зав'язують плоди щороку. Разом з тим раз на два роки у таких дерев урожай все ж таки буде меншим, ніж у попередній і наступний роки.

Раніше ми писали, як перемогти паршу на яблунях.