RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Від 124 тисяч до майже мільйона: скільки виплачують українським військовим у разі поранення

Українські військовослужбовці мають право на отримання грошової допомоги навіть у разі поранення, травм, інвалідності та часткової втрати працездатності.

Про це повідомив волонтерський рух "Адвокати ЗСУ".

На виплати без встановлення інвалідності мають право військовослужбовці, військовозобов'язані та резервісти, покликані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори або для проходження служби у військовому резерві. Днем виникнення права на отримання одноразової допомоги є:

  • при встановленні інвалідності – дата, зазначена у довідці медико-соціальної експертної комісії, а у разі повторного огляду та зміни групи інвалідності – дата, зазначена у довідці медико-соціальної експертної комісії про первинне встановлення інвалідності;
  • у разі встановлення ступеня втрати працездатності без встановлення інвалідності – дата, зазначена у довідці медико-соціальної експертної комісії.

Відповідно до Закону України "Про державний бюджет на 2022 рік" встановлено прожитковий мінімум на одну працездатну особу у розмірі 2481 грн. При отриманні поранення чи інвалідності розмір виплат може становити від 124 до майже мільйона гривень.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що з 1 серпня українські військові отримуватимуть додаткові виплати щомісяця у розмірі, кратному до мінімальної зарплати - 6500 грн.