RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Зроблять жест "доброї волі": військовий експерт назвав проблему окупантів у Херсоні

Російське командування активно перекидає на Херсонський напрямок військових та техніку, побоюючись контрнаступу ЗСУ. З цієї причини окупанти будуть ослаблені на сході України, а ось успіхів на півдні, цілком імовірно, не досягнуть.

Таку думку висловив військовий експерт, головний консультант відділу військової політики центру досліджень безпеки Інституту стратегічних досліджень Микола Бєлєсков у своєму Telegram-каналі.

Він додав, що стратегічно Україні потрібен один успішний наступ для того, щоб або росіяни "зробили жест доброї волі", або в оточення потрапило хоча б кілька тисяч окупантів. Другий варіант стане хорошим аргументом для всіх на Заході, що Росію можна перемагати.

Незважаючи на те, що росіяни зосередили сили на півдні України, це не знімає проблему того, що їхнє угруповання на правому березі Дніпра в Херсонській області зав'язане на чотири лінії комунікацій через річку, які під вогневим контролем ЗСУ. При цьому вони отримали настільки значний рівень ураження, що окупанти змушені створювати альтернативні вразливі пороми та понтони.

Бєлесков наголосив, що нарощування військ за умаови слабких комунікацій - лише погіршує стан справ для Росії. Полегшити ситуацію могло б завоювання вогневого домінування на півдні шляхом виявлення та знищення відповідних пускових у нашому арсеналі, проте – це "легше сказати, ніж зробити".

"Тому побачимо. Не виключав би того, що московити підуть під тиском, тому що утримувати правий берег Дніпра на Херсонщині стає все більш проблематично", - резюмував експерт.

Раніше "Апостроф" публікував карту, як ЗСУ наблизилися до Херсона за останній місяць.