RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Нам потрібна артилерія: український боєць розповів про "пекло" та "м'ясорубку" у Пісках

Російське окупаційне військо безперерво накриває вогнем позиції ЗСУ в Пісках, що за кілометр від Донецька. Український батальйон без контрбатарейної підтримки стримує просування ворога, який використовує всі можливі види артилерії й авіації проти наших воїнів.

Про надскладну ситуацію на передовій написав командир відділення Окремого мотопіхотного батальйону "Сармат" Сергій Гнезділов.

Менше ніж за добу російські окупанти випустили по селу Піски понад 6500 снарядів - цей шквал ворожого вогню триває вже шість днів. Попри багатократну перевагу військової техніки в росіян, українські бійці тримають оборони ціною свого життя.

"З нашої сторони працює два міномети 82 та 120. Інколи просинається і "чхає" в бік Донецька два стволи артилерії. Ми майже не відповідаємо. Контрбатарейний вогонь відсутній, від слова зовсім, ворог без будь-яких проблем для себе кладе артснаряд в наші окопи, розбирає дуже міцні, бетонні позиції за десятки хвилин, без паузи та мінімального відпочинку, продавлюючи нашу лінію оборони. Позавчора вона зламалась", - написав воїн.

Батальйон Гнезділова потребує підмоги, адже зараз українські військові буквально своїми тілами стримують ворожу навалу. Навіть ті, хто отримав поранення, контузію, після перев'язки повертаються через кілька годин на позиції.

"Але без контрбатарейної боротьби вона перетворюється на безглузду м‘ясорубку, де перемелюється за день шалена кількість нашої піхоти. Ви точно хотіли правду? Ось вона, гола правда. Їде резерв на позицію, закривати прорив собою, а через п‘ять хвилин з 15 людей цілим залишається один.Тіла лежать. Якщо легкий 300, може, пощастить, заникаєшся, і пішки вийдеш, дістанешся медиків", - продовжив Гнезділов.

Унаслідок безперервного й шквального ворожого обстрілу з артилерію українські військові змушені поступово відступати від села Піски, від кілометра до Донецька, тому що всі людські, матеріальні й інші ресурси вичерпалися.

"Бийте в набати розбиті дзвони, поки ми закриваємо тілами Піски. Нам потрібна артилерія. Дайте нам сюди хоч щось, щоб ми могли триматись", - наголосив боєць.

Нагадаємо, що днями ворог атакував Піски з двох напрямків.