RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

ЗСУ зможуть піти у контрнаступ на Харківщині: карти та дані американських аналітиків

Унаслідок початку контрнаступальних дій ЗСУ російське окупаційне військо перекидає сили зі сходу України в південні регіони. Це створить додаткову можливість для українських військових - контрнаступ на Ізюмському напрямку.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

осійські сили продовжують перекидати війська з північної частини Донецької області для підтримки оборонних позицій на півдні України і, можливо, поки що припиняють Слов'янську кампанію", - константували експерти.

За інформацією представника ГУР Вадима Скібіцького, два тижні тому росіяни вивели тактичні групи ВДВ із Донецької області та передислокували їх на тимчасово окуповані території Херсонщини.

Крім того, окупанти передислоковують підрозділи Східного військового округу, що діють у Слов'янську, на південь України та перекидають велику кількість військ у Крим, щоб підготуватися до захисту окупованих Херсонської і Запорізької областей від контрнаступу ЗСУ.

Разом з цим міноборони Великобританії зазначило, що російські окупанти, імовірно, визнали Запорізьку область вразливим фронтом, який потребує підсилення, тому там проводять перегрупування військ.

"Виведення частини російських військ із північної частини Донецької області позбавить сили Слов'янська необхідної бойової могутності, так само, як російські війська ігнорували фронти Запорізької та Херсонської областей під час наступальних операцій у Луганській області. Висновок, ймовірно, створить можливість для українських сил розпочати контрнаступ на Ізюмському напрямі, як і захоплення Росією Луганської області дозволило Україні створити умови для контрнаступу в Херсонській області", - пояснили в ISW.

Також варто зазначити, що передислокація російського окупаційного війська в Запорізьку область передбачає, що контрнаступи ЗСУ не обмежуватимуться Херсонською областю і, ймовірно, відбуватимуться по всій південній осі фронту.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ нанесли контрудар і встановити контроль над кількома селами під Ізюмом.

Також "Апостроф" писав, що російські окупанти тікають з території селищ Верхній Токмак та Чернігівка у Запорізькій області після потужних ударів ЗСУ.