RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Росіяни встановили "тариф" на виїзд: скільки коштує залишити окуповану територію

Російські окупанти у Запорізькій області наживаються на українцях, які намагаються залишити захоплену територію. Ціна виїзду без черг за добу - від 100 до 500 доларів.

Про це розповів мер Мелітополя Іван Федоров.

За його словами,тема евакуації - це топтема сьогодні, тому що велика кількість людей намагається виїхати із тимчасово окупованих територій. Перша причина і основна - тому що немає безпекових гарантій на тимчасово захоплених територіях.

Наразі нa блoкпocтy y Вacилiвцi Зaпopiзькoї oблacтi чeкaють нa виїзд з oкyпoвaнoї тepитopiї 1200 автомобілів, це близько шести тисяч осіб. Для виїзду працює лише цей один блокпост, тому рociяни, щоб пришвидшити просування, розбили чергу на три, одна з яких - платна.

"Проблема в тому, що пункт виїзду - він один для чотирьох областей: Луганської, Донецької, частини окупованої Запорізької, Херсонської. Всі виїжджають через місто Василівка, і сьогодні там на блокпосту накопичилося більш ніж 1200 автівок. І ми чітко можемо сказати, що це 6 тисяч громадян чекають у черзі на виїзд до міста Запоріжжя. Сьогодні там є три черги, які зробили вороги наші. Перша черга - це, очевидно, платна черга. Вони беруть з людей від 100 до 500 доларів за виїзд без черги. Ці люди можуть виїхати за одну добу. Друга черга - це пільгова категорія, люди чекають на виїзд три-чотири доби. Третя черга - звичайна, час очікування доходить до семи днів", - зазначив посадовець.

Раніше "Апостроф" писав, що російські окупанти втікають з території селищ Верхній Токмак та Чернігівка у Запорізькій області після потужних ударів ЗСУ.