RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Чи загрожує Запоріжжю наступ росіян із двох сторін: військовий експерт дав прогноз

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, чому він вважає дуже малоймовірним прохід російської окупаційної армії на Запоріжжі з двох напрямків. З боку Василівки ЗСУ кілька разів відтісняли загарбників, а саме місто досить укріплене.

Також читайте у нашій хроніці: Спроба штурму на Донбасі та нові вибухи на складах окупантів: хроніка війни 6 серпня

Про це він повідомив у своєму випуску оперативної ситуації в Україні за 6 серпня на своєму YouTube-каналі.

"З боку Василівки, там взагалі висування проблематичне. Там навпаки ми кілька разів відтісняли російські війська у напрямку Мелітополя. Тому говорити про те, що вони там пройдуть – ні. Це перше. Друге: місто Запоріжжя достатньо укріплене, щоб не дати російським військам просунутися у напрямку міста. І Запорізький напрямок зараз посилюють російські війська за рахунок Донецького напрямку", - пояснив експерт.

Як зазначив Жданов, найбоєздатнішим на боці окупантів на Запорізькому напрямі є десант. Але зараз його перекинули на Криворізький напрямок. Більше того, експерт також вважає малоймовірним напрямом, на якому рашисти намагатимуться рушити, Нікополь.

"Якщо вони взагалі ще підуть у наступ на Криворізькому напрямку. Хоча, зважаючи на те, що вони зібрали там десант, то вони готові ризикнути", - додав Жданов.

Раніше ми інформували, мешканців Донецької, Запорізької та Херсонської областей закликали негайно евакуюватися у безпечні регіонів країни.