RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Мобілізація в Україні: які особливості постановки на військовий облік для жінок

З 1 жовтня в Україні вводиться військовий облік для жінок, які мають певну професію, але вже зараз вони можуть стати на облік.

Полковник Руслан Трігуб, який очолює Дарницький ТЦК у Києві, розповів про те, чи почали українки писати заяви.

За його словами, наразі деякі жінки приходять за власним бажанням пишуть заяву, у ТКЦ приймають їхні заяви та ставлять на військовий облік.

"Жінки стають на військовий облік не лише з першого жовтня. До цього перебували на військовому обліку ті, хто мав облікову спеціальність: лікарі, медсестри, низку інших військових спеціальностей. Тому ми мали рідкісні випадки, коли призивали жінок", - розповів полковник.

Крім того, він пояснив, які документи має мати жінка, яка вперше стає на облік.

За словами Тригуба, список цих документів не дуже відрізняється від того, який повинен мати чоловік. Це паспорт, ідентифікаційний код, фотографії 3х4, диплом про освіту (щоб зрозуміти, за якою спеціальністю цю жінку поставити на військовий облік). Крім того, жінки проходить медкомісію, лише додається жіночий лікар, від якого потрібно принести довідку.

Полковник нагадав про те, що всі медогляди, аналізи, флюорографію та кардіограму українці мають проводити за місцем проживання.

"Якщо у вас є недоліки здоров'я, ви надаєте свої медичні документи - медичну книгу або витяги з історії хвороби", - наголосив Трігуб.

Нагадаємо, раніше ми публікували список професій, представниці яких повинні стати на військовий облік з 1 жовтня.