RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Скручується листя у томатів: як не погубити рослини - прості поради

Томати - це живий організм, тому вони потребують регулярного рясного поливу. При нестачі вологи помідори шукають способи вижити, заощаджуючи залишки дорогоцінної вологи. Наприклад, скручуючи своє листя. Крім того, цей симптом може бути при занадто рясному поливанні рослини.

Про це розповіли на каналі "вДачне місце".

Експерти пояснили, як за три кроки визначити, чому листя почало скручуватися. Визначивши проблему, її можна легко усунути

Перший крок – огляд ґрунту

Потрібно звернути увагу на поверхню ґрунту. Якщо він ніби покрився глянсовою плівкою (як, наприклад, дно пересохлого ставка) або на землі з'явився зелений наліт, значить рослина страждає від надлишку вологи.

Другий крок – перевірка землі руками

Це досить проста маніпуляція. Потрібно взяти трохи землі в долоню та стиснути її. Якщо в руці з формувався щільний грудок, значить ґрунт вологий. Якщо ж грудка відразу розсипалася без будь-яких натискань на неї або земля так і залишилася безформною купою, значить ґрунт занадто сухий.

Третій крок – оцінювання чистоти руки після другого кроку

Стряхнувши ґрунт, добре огляньте свою долоню. Суха земля практично не забруднить руку, в той час, як волога сильно вимазує долоні.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, чому у томатів у теплицях опадають квіти, розповівши про "найпопулярніші" помилки городників.