RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Чи будуть люті морози взимку 2022-2023: відомий синоптик дав перший прогноз

Занадто холодної зими в Україні не буде, оскільки за останні 25 років середня температура січня-лютого суттєво зросла.

Такий прогноз на зиму 2022-2023 озвучив директор Укргідрометеоцентру Микола Кульбіда.

За його словами, представники державного відомства можуть складати як короткострокові, так і довгострокові прогнози погоди, якими можуть скористатися співробітники комунальних установ.

Кульбіда прогнозує, що надто холодної зими в Україні не буде, проте не виключає морозних періодів із суттєвим зниженням температури повітря.

"Дуже холодної зими не буде. Така ймовірність для України мізерна. Усі зими у нас із температурним режимом вищі за норму. Це не виключає морозних періодів, можливо, навіть сильних. Але вони будуть короткі і на загальному характері зими не позначаться", - наголосив Кульбіда у спілкуванні із журналістами.

Глава Укргідрометеоцентру стверджує, що за останні 25 років середня температура січня-лютого зросла на 2-2,5 градуси, що може свідчити про зміни у кліматі. Зростання подібних показників, за словами Кульбіди, означає, що зменшилася кількість днів із негативною середньодобовою температурою, а тривалість зимового періоду суттєво скоротилася.

"А в окремі роки ми навіть не можемо оцінити, була зима чи ні", - резюмував голова Укргідрометеоцентру у спілкуванні з журналістами.

Також читайте матеріал "Апострофа": "Зачаровані" +30 з грозами: яка погода буде в перший тиждень серпня