RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Кухаря – на кухню, механіка – в рембат: як ще при мобілізації визначають спеціальність призовника

У період загальної мобілізації рішення про направлення призовника на службу приймається після вивчення його особистих даних, у тому числі професійних навичок. Крім того, враховується бажання людини.

Про це голова Дарницького територіального центру комплектації у Києві полковник Руслан Тригуб розповів в інтерв'ю hromadske.

"Якщо він не служив і має громадянську професію, то ми враховуємо його бажання: чи хоче він стати танкістом, артилеристом, чи ще кимось", - пояснив Тригуб.

Він уточнив, що якщо призовник має цивільну спеціальність, споріднену з військовою, це береться до уваги.

“Приміром, людина вже 20 років працює механіком на СТО: це добре, бо у ЗСУ дуже багато автомобілів і вони ламаються частіше за польових умов. Тому ця людина може піти тим самим механіком до ремонтного батальйону”, – сказав голова ТЦК.

Також він додав, що кухар із ресторану служитиме кухарем у військовій частині, де він зможе займатися улюбленою справою.

Нагадаємо, під час загальної мобілізації в Україні до військової служби можуть залучити людей, визнаних обмежено придатними до служби. Проте їх не відправлятимуть на службу до деяких підрозділів.