RU  UA

Підготовка до контрнаступу та "останній ривок" окупантів: як змінилася ситуація на фронті

Українські військові перехопили ініціативу, через що окупанти мають обирати, куди перекидати свої основні сили. Ворог готується протистояти контрнаступу українських захисників, не знаючи, де він станеться.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив полковник запасу ЗСУ, військовий льотчик-інструктор, військовий радник губернатора Донецької області у 2014 році Роман Світан.

"Ми перехопили ініціативу у цій війні. Зараз росіяни створюють всі умови для того, щоб протистояти нашому контрнаступу. Найцікавіше, вони не знають, де він буде. Вони можуть припускати, скажімо, що він буде в районі Херсона. Але контрнаступ українських військ може бути практично по всій лінії фронту. Тому вони змушені розмазувати всі свої сили вздовж усієї лінії фронту – понад 1000 кілометрів. У принципі, сам фронт залишається рихлим", – пояснив експерт.

За словами експерта, окупаційні війська можуть планувати якийсь наступ на півдні України.

"Те, що росіяни зараз перекинули в район Херсона практично більшість своїх бойових частин, які можуть вести якісь наступальні дії, говорить про те, що, можливо, вони планують один якийсь наступальний кидок. Я, припустимо, бачу його через Снігурівку, на північ від Миколаєва і в бік Вознесенська, але сил у них не вистачає на такі види дій, тому, швидше за все, це будуть бої, що турбуватимуть вздовж усієї лінії фронту, якісь моменти, пов'язані з Донецьком по спробах відсунути лінію фронту від Донецька хоча б кілометрів на 20-30, щоб наша арта не могла місто діставати. Про район Бахмута я вже говорив. Залишається ще Харків та Ізюм", - резюмував Світан.