RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Німеччині з 1 вересня запроваджують нові правила перебування українців у країні: що зміниться

Німеччина з вересня поточного року почне вести облік безвізових днів перебування в країні біженців з України.

Така інформація міститься у документі від Міністерства внутрішніх справ ФРН.

Так, якщо до осені в українських біженців вичерпається термін безвізу, вони муситимуть залишити країну на 90 днів або мати реєстрацію тимчасового захисту для законного перебування в Німеччині.

У випадку, коли перебування особи без візи у Німеччині добігатиме кінця до 1 вересня - потрібно заздалегідь оформити документ. Ті громадяни України, у яких безвізове перебування в Німеччині спливатиме з 1 вересня по 1 грудня - також муситимуть подати заявки на реєстрацію.

"Якщо у вас є українське громадянство, перетин кордону на федеральну територію (ред. - ФРН) має бути спрощеним і має бути без бюрократії. Разом з тим потрібно бути зареєстрованим одразу після в’їзду в Німеччину, наприклад, при подачі заявки на посвідку на проживання в імміграційних органах. Таким чином, перебування в Німеччині має бути можливим для всіх постраждалих протягом 90 днів без посвідки на проживання", - сказано у документі.

Як повідомлялося раніше, Європейська комісія перенесла з травня на листопад 2023 року запровадження платного в'їзду для українців до Європи – запуск системи ETIAS.