RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Часу в окупантів мало: чому військам РФ світить розгром на східному фронті

Збройні сили України почнуть планомірне знищення російських окупантів на правому березі Дніпра, якщо ті до кінця тижня не переграють ситуацію та не почнуть наступальну операцію.

Про це повідомляє військовий експерт Олег Жданов у Telegram.

За його словами, наразі триває стратегічна гра: хто кого перетягне. Українська сторона вперше за весь час цієї війни намагається нав’язати Росії свою гру, змусила її війська переміститися із півночі на південь.

Тоді як Росія створила ударне угруповання у південних областях України, намагаючись максимально відтягнути сили ЗСУ на північ. З цією метою ворог створює на Донецькому напрямку ілюзію масованого наступу, хоча там нема резервів.

"Наше завдання - утримати оборону, не перекидаючи туди війська. Ось така велика стратегічна гра йде сьогодні по всьому фронту, але Росія має час до кінця тижня. Якщо до кінця тижня вони не переграють нас і не розпочнуть наступальну операцію, ми почнемо планомірне знищення угруповання РФ на правому березі Дніпра", - наголошує експерт.

Раніше повідомлялося, що мешканців Донецької, Запорізької та Херсонської областей закликали негайно евакуюватися у безпечні регіони країни через контрнаступ ЗСУ.

Нагадаємо, що у Бюро нацбезпеки Польщі прогнозують затяжну війну в Україні. При цьому "російські килимові рейди" на Донбасі можуть не спрацювати і найближчі два місяці стануть переломними.