RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

ЗСУ отримали першу партію турецьких Kirpi: відео та характеристики БТР

Продовжується повномасштабна війна з російськими окупантами, Збройні Сили України отримали нові турецькі бронетранспортери "Kirpi".

Про це повідомляється на Facebook-сторінці оперативного угруповання військ "Каховка" Збройних Сил України.

Зазначається, що у найближчому майбутньому очікується ще одне постачання цих БТР у кількості 150 одиниць. Таку ж БТР турецька армія використовує у Сирії для патрулювання.


Маса бронемашини "Kirpi" - 16 тонн. БТР використовується для переміщення особового складу. Його броньований корпус захищає від уламків артилерійських та бронебійних снарядів. Усі крісла оснащені амортизаторами; є система GPS, камера заднього виду та система автоматичного гасіння пожежі.

Модель оснащена п'ятьма амбразурами і має чотири куленепробивні вікна. БТР розрахований на 12 бійців та двох членів екіпажу. На даху БТР є місце під кулемет, який можна крутити на 360 градусів.

Як повідомляв "Апостроф", увечері 8 серпня США повідомили про виділення Україні ще 1 мільярда доларів військової допомоги. У новий пакет, зокрема, входять ракети для систем HIMARS, боєприпаси калібру 155 мм та 120 мм, ракети для систем ППО NASAMS та ще низка військової техніки та зброї.