RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Дорого платять за "успіхи": The New York Times розповіла про втрати окупантів в Україні

Приголомшливо високий рівень втрат окупантів у війні в Україні означає, що кремлівський диктатор Володимир Путін, швидше за все, не зможе досягти однієї зі своїх ключових військових цілей. Йдеться про захоплення цього року всього східного регіону України.

Як повідомляє The New York Times, про це говорять представники адміністрації Байдена та військові експерти.

За останніми оцінками розвідки США та військових чиновників, щодня 500 російських військовослужбовців гинуть або зазнають поранень, і військові дії РФ сповільнилися через виснажливу втому.

На сході окупанту ще більше завадило прибуття американських реактивних систем залпового вогню, які дозволили ЗСУ відвоювати частину території та ускладнили доступ російських солдатів до інших районів.

"Я думаю, можна з упевненістю припустити, що росіяни, ймовірно, втратили 70 або 80 000 осіб менш ніж за шість місяців", - заявив у Пентагоні заступник міністра оборони з політичних питань Колін Каль, говорячи про загиблих та поранених.

"Вони досягли деяких додаткових успіхів на сході, хоч і не дуже значних за останні пару тижнів, але це дорого обійшлося російським військовим через те, наскільки добре виступили українські військові, та через всю допомогу, яку українські військові отримали від партнерів", - висловився чиновник.

Крім того, два американські чиновники заявили, що оцінка втрат Росії включає близько 20 000 смертей. З цього числа 5000 імовірно є найманцями групи Вагнера.

"Російська армія серйозно виснажена", - заявив Сет Дж. Джонс, директор програми міжнародної безпеки Центру стратегічних та міжнародних досліджень. "Це впливає на їхню здатність вести ефективну наземну кампанію в Україні".

За словами американських та європейських офіційних осіб, оскільки російські військові зазнають великих втрат, вони щосили намагаються залучити в бій резервістів і новобранців. РФ вже направила на війну майже 85 відсотків своєї розгорнутої армії.

Нагадаємо, за час війни країни-терорист Росія втратила близько 43 200 окупантів та ще тисячі одиниць військової техніки. Українські військові продовжують знижувати бойовий потенціал окупаційного війська Росії.