RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Повністю знищено: Путін ліквідував бригаду, яка чинила звірства у Київській області

Під Києвом досі продовжують знаходити тіла жертв російської агресії, а 64-а окрема гвардійська мотострілецька бригада 35-ї загальновійськової армії РФ, яка творила звірства в Київській області, швидше за все, була знищена в бою.

Про це пише американський Інститут вивчення війни (ISW).

Експерти припускають, що Кремль навмисно відправив їх на гарячий напрямок без перепочинку, де ЗСУ їх точно ліквідують. Це було зроблено з метою приховання військових злочинів армії Росії у Київській області.

Як встановив журналіст-розслідувач Марк Крутов, бригаду, яка творила звірства у Бучі, відправили на Ізюмський та Слов'янський напрямки, де вона практично припинила своє існування.

За інформацією Крутова, із 1 500 солдатів, які перебували в бригаді до війни, ймовірно, загинули від 200 до 300 людей. У той же час, класичне співвідношення вбитих та поранених у бою становить приблизно 1 до 3,5. Виходячи з цього, 64 бригада отримала від 700 до 1 000 поранених у бою.

Президент РФ Володимир Путін надав 64 бригаді почесне звання "гвардійська" 18 квітня, невдовзі після появи доказів скоєння нею військових злочинів у Бучі.

Після цього бригаду терміново відправили до Сходу України, не давши військовим злочинцям часу на відпочинок, переоснащення, отримання поповнення чи відновлення.

"До того часу ходили чутки, що Кремль прагнув знищити бригаду в бою, щоб уникнути розкриття її військових злочинів", - йдеться у повідомленні.

Як розповідав "Апостроф", серйозні бої у Бучі почалися 3 березня, а копати траншею для поховання мирних жителів на території храму Андрія Первозванного та Усіх Святих російські окупанти розпочали вже 10 березня.