RU  UA

Вибухи у Новофедорівці: експерт вказав на цікаві деталі

Під час вибухів на аеродромі в Криму було пошкоджено літаки, які стояли в капонірах. Це могло статися або якщо вибух був повітряним, або якщо їх було декілька і влучання припали на самі капоніри. Крім того, за даними в місцевих пабліках, загинули десятки людей.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Олег Жданов.

"Супутниковий знімок показує, що є там десь 4-5 воронок від вибухів. Є ще одна особливість. Справа в тому, що на стоянці ушкоджені всі літаки, які знаходилися в капонірах. Для того, щоб ушкодили літак в капонірі, вибух має бути повітряним або треба влучити в сам капонір. А там фактично все, що було в капонірах, ушкоджено. Тому там дуже, я би сказав, різноманітний був вибух або декілька вибухів, які ушкодили таку велику кількість літаків", - пояснив Жданов.

За словами експерта, в місцевих пабліках говорили про десятки загиблих і постраждалих. Примітно, що удар завдали в розпал робочого дня, тож поблизу аеродрому міг перебувати не тільки технічний персонал, але й льотчики.

"Там же два аеродроми в Новофедорівці і аеродром Кача були обстріляні, і чотири склади боєприпасів. У пабліках промайнуло таке повідомлення, що ціла низка "швидких" із Євпаторії йшла туди з сиренами. За деякими даними, до 60 чоловік особового складу загинуло і до 100 отримали поранення. Справа в тому, що це був робочий день, розпал робочого дня. Весь технічний склад мав знаходитися в ангарах або обслуговувати літаки після вильотів, або готувати їх до вечірніх вильотів. Льотчики в цей час займаються повсякденними заняттями з тактичної чи іншої підготовки. А там ще знищено всі адміністративні будівлі. Це паблік, це не якась офіційна чи інсайдерська інформація, але така цифра пролунала", - наголосив Жданов.