RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Партизани не сплять: "референдуми" РФ на окупованих територією під загрозою

Українські партизани на тимчасово окупованих територіях України зривають проведення псевдореферендумів, вбиваючи колаборантів та окупантів. Вони знають їх в обличчя та вже почали ліквідацію ставлеників Кремля.

Про це інформує американський Інститут вивчення війни (ISW).

У звіті ISW йдеться про те, що 12 серпня партизани підірвали замінований автомобіль начальника Міжрайонного Реєстраційно-Екзаменаційного Відділу (МРЕВ) - бюрократичного відділу ДАІ. Інцидент стався в окупованому Старобільську Луганської області.

"Українські чиновники та партійні ЗМІ кваліфікували напади останніх днів як початок "полювання на колабораціоністів, які готують псевдореферендуми". Центр стратегічних комунікацій України 12 серпня попереджав, що "рух опору пильно стежить за колабораціоністами, знає всіх за вид і ім'я, і нікого не залишить без належної уваги", – зазначається у повідомленні.

Крім того, 12 серпня в окупованому Мелітополі члени українського руху опору стріляли у главу місцевого виборчого штабу партії "Єдина Росія" Олега Шостака. Його було госпіталізовано у нез'ясованому стані. Шостака у Кремлі назначили "начальником зв'язків із громадськістю Запорізької обласної окупаційної адміністрації" та "керівником гуманітарного штабу".

"Російські окупаційні чиновники використовували членів партії "Єдина Росія" для розповсюдження гуманітарної допомоги в обмін на співпрацю з окупаційною владою, включно з наданням персональних даних, які можуть бути використані для фальсифікації фіктивних референдумів", - пояснили в ISW.

Через свій страх перед партизанами, російські проксі сили з так званого "ДНР" у Старому Криму біля Маріуполя збили російський вертоліт. Це сталося нібито через те, що "сили ДНР" були нестримними через "страх опору".

Нагадаємо, на російському пропагандистському телеканалі у сюжетах тепер маскують не тільки обличчя російських окупантів, а й колаборантів, які співпрацюють з окупаційною владою.

Раніше ми писали, в окупованому російськими військами Маріуполі активізувалися партизани - вони нагадують усім, що місто було, є і буде українським.