RU  UA

"Ходять по головах" піхоти: військовий льотчик розповів, як авіація працює по росіянах

Останні кілька тижнів українська авіація стала активніше та ефективніше знищувати російських окупантів на правому березі Дніпра на Херсонщині. Це стало можливим завдяки використанню американських протилокаційних ракет AGM-88 HARM.

Про це у коментарі "Апострофу" розповів полковник запасу ЗСУ, військовий льотчик-інструктор, військовий радник голови Донецької області у 2014 році Роман Світан.

За його словами, на півдні українські льотчики тепер не лише парами виконують завдання, а й ланками.

"Літають, справді, не лише парами, а й ланками. Пара – це два літаки, ланка – це чотири літаки, ескадрилья – це 12 літаків. Поки що літали ланками по 8 літаків. Працюють переважно на правому березі в районі Херсона та Херсонської області. Проріджуємо те угруповання, яке останнім часом перейшло на правий берег через мости, поки вони були цілими", - зазначив він.

Авіація стала "вільніше" поводитися останні півтора-два тижні після надходження протирадіолокаційних ракет AGM-88 HARM для МіГ-29.

"Справді російське ППО там було придушене. Наші літаки вже вільніше почуваються. Як кажуть льотчики, "ходять по головах" тієї піхоти, тих російських вдвшників, які зараз знаходяться на правому березі", - зауважив військовий льотчик.

Він схвально оцінив якість роботи українських повітряних сил, коли у результаті семи ударів на Херсонщині було п'ять влучань у п'ять місць зосередження живої сили противника.

"Це на "добре" виконане завдання і справді хороша робота наших авіаторів. На старих машинах Су-25, хоч і надійних, вони таки працюють по землі досить непогано. Прикривають їх винищувачі МіГ-29 та Су-27. Льотчики навчені, і за вісім років майстерність була піднята до максимуму для цих літаків", - додав Роман Світан.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Літаки F-15 і F-16 також битимуть росіян - військовий льотчик-інструктор