RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Бракує дронів, ракет та досвідчених пілотів: що не так із озброєнням у російській армії

Росія закуповує в Ірані безпілотники, які повільно літають, тому є легкою мішенню. Це означає, що РФ відчайдушно їх потребує. Також окупанти використали більшу частину ракет і втратили досвідчених пілотів.

Про це аналітик, політтехнолог Олександр Кочетков розповів і в ефірі Апостроф TV.

“Росія замовила Ірану 1000 ударних безпілотників. Чому саме БПЛА, а не ракети? Високоточних ракет і дронів в Ірані немає, і немає підтвердження їхнього ефективного військового застосування. Їхня високоточність – це лише за словами самого Ірану”, – сказав він.

За словами Кочеткова, дрони типу "шахід" намагалися використати в Сирії, але з цього нічого не вийшло. Їх одразу ж збивали через низьку швидкість. Примітно, що під час візиту Путіна до Ірану, там на виробництві було лише 100 дронів, які проводилися для "Вартових ісламської революції".

“Навіщо вони замовляють дрони в Ірану, відмовившись від своєї російської пихи? Це типу створюють мисливців за "Хаймарс". Тому, що жодні інші речі не працюють. Тому вони хочуть дрони, які довго можуть бути у повітрі, щоб шукати “Хаймарси”, – зазначив експерт.

Він припустив, що Москва отримала 3-5 дронів, які надали для дослідного використання, і додав, що вони діють у системі GPS, а РФ – у системі ГЛОНАСС, тому поки що неясно як вони взаємодіятимуть.

“КНДР може стати донором РФ для ракет, які колись Росія їм продавала, а тепер хоче повернути. А ось артилерії у Росії достатньо. Вони можуть розконсервувати шалену кількість стволів, бронетранспортерів. Тобто виснаження по арті та бронетехніці поки не видно. Так само і РСЗВ. А ось ракет – вже 65% використали. Для цього вони можуть їх шукати будь-де”, – сказав Кочетков.

На його думку, вивезення техніки з Білорусі, переважно БМП, говорить про дефіцит та проблеми в логістиці. У Росії вони теж є, але далеко на складах, звідки їх потрібно доставити в Україну. Однак тієї кількості, що є в Білорусі, вистачить максимум на 2 місяці.

“Військові пілоти Росії збирають документальні підтвердження наказів обстрілювати мирні міста. І це говорить про те, що перша хвиля досвідчених пілотів Росії, які воювали у Сирії, вони вже знищені. А друга хвиля – які не воювали – вони не хочуть виконувати злочинних наказів”, – вважає експерт.

Раніше ми опублікували вечірнє зведення Генерального штабу ЗСУ. Повідомляється, що спроба ворожого наступу під Слов'янськом та Краматорськом Донецької області провалилася.