RU  UA

Втратили не лише зброю: військовий розповів про "подарунок", який утилізувався у Криму

Вибухи в районі Джанкоя у тимчасово окупованому Криму позбавили росію не лише зброї, а й можливості розвивати атаки на півдні України. Угруповання окупантів втратило наступальний потенціал мінімум на 1,5 тижня.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив полковник запасу ЗСУ, військовий льотчик-інструктор, військовий радник голови Донецької ОДА у 2014 році Роман Світан.

"Швидше за все, це була перевалочна база, це не стаціонарний центр із розташування боєприпасів та їх зберігання. На цій перевалочній базі, відповідно, вони могли перевантажуватися або спускатися на землю або на інші платформи для перевантаження військового майна", - пояснив військовий.

Через вибухи в окупованому Криму росіяни втратили не лише озброєння.

"В принципі, якщо хоча б половина цього майна зараз у непридатному вигляді, то російські війська від Мелітополя до Херсона у всьому херсонському угрупуванні, втративши цю військову техніку, приблизно на 1,5-2 тижні втратили наступальний потенціал. Якщо вони й планували якийсь "подарунок" піднести до 24 числа, до нашого свята, то цей подарунок під Джанкоєм утилізувався", - резюмував Світа.