RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У Харкові після удару росіян зруйновано житловий будинок, багато жертв: фото та відео

Увечері 17 серпня російські окупанти відкрили вогонь по Салтівському району Харкова: багато загиблих і поранених. На місці прильоту виникла сильна пожежа у житловому будинку.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на повідомлення влади та очевидців у мережі.

О 23:38 пожежу у гуртожитку на харківській Салтівці було локалізовано. Триває гасіння осередків пожеж і порятунок людей з-під завалів. Загинули семеро та постраждали 13 осіб (з них підрозділами ДСНС врятовано чотирьох осіб). Від ДСНС залучалися 80 осіб та 18 од. техніки.

Там на місці зруйнованого будинку працюють рятувальники та медики екстреної допомоги.

На вечірній смертельний обстріл Харкова відреагував президент Володимир Зеленський, назвавши його цинічним. Він пообіцяв дати гідну відповідь агресору.

"Коли чуєш про харківську Салтівку – це знову біль. Біль за всю Україну. Біль за Харків. Ракетний удар ... по гуртожитку ... будівля повністю зруйнована. Точну кількість загиблих і поранених встановлюємо. Підлий і цинічний удар по цивільних, що не має ніякого виправдання і демонструє безсилля агресора. Не пробачимо, помстимося", - написав глава держави.

Також попередньо повідомляють, що біля обстріляного будинку знаходиться об'єкт критичної інфраструктури. Обстріл було здійснено авіаційною крилатою ракетою типу Х-22, яка має вкрай низьку точність, похибка може бути до одного кілометра.

Міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що з-під завалів дістали чотирьох харків'ян. За його даними, кількість поранених - 13-ть. Оскільки під удар потрапив житловий будинок, а не військовий об'єкт – це не що інше, як акт залякування та геноциду, вважає він.

За повідомленням радниці голови Харківської обласної ради Наталії Попової, серед постраждалих внаслідок прильоту - люди з порушенням слуху.

За інформацією директора облдепартаменту цивільного захисту Івана Сокола, житлова будівля, яку обстріляли росіяни - гуртожиток, де проживали близько 30 людей, зокрема, пенсіонери та діти. Він каже, що це була крилата ракета "Калібр".

Нагадаємо, що під час останнього удару по Харкову, 16 серпня, постраждала більшість районів міста.