RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Окупанти везуть ракети із Забайкалля: чого українцям побоюватися на День Незалежності

До кордону України везуть ракетні контейнери з Бурятії. У Білорусі теж концентруються ракети протягом тривалого часу. Як ЗСУ, так і звичайні українці мають бути готовими до масованих ракетних обстрілів після 20 серпня.

Кривавий удар по Харкову та спроби штурму на Донбасі: онлайн війни 18 серпня

Про це політолог Микола Давидюк розповів ТСН.

На його думку, є два варіанти: чи то переміщення ракет – спосіб залякування українців, чи загроза обстрілів є реальною. Тому бути готовими до будь-якого розвитку подій мають бути як українські військовослужбовці, так і звичайні громадяни.

Давидюк попередив, що після сигналу тривоги необхідно: спускатися у підвали, не наближатися до військових об'єктів, скупчення людей та адміністративних будівель.

“І те, що вони собі за мету беруть мирні об'єкти, цивільні об'єкти, школи, садки, торгові центри – це всім треба розуміти, і вже з 20-х чисел поводитись у посиленій профілактичній формі, розуміючи, що росіяни битимуть не просто по нас, а в наш День Незалежності, у День Прапора, в інші свята. Не треба нагнітати паніку, у нас там уже майже 200 днів війни йде, але треба бути максимально обережними”, – додав політолог.

Раніше військовий експерт Олег Жданов закликав українців не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. За його словами, 24 серпня рашисти можуть випустити ракети відразу з трьох сторін: з Білорусії, Росії та з Чорного моря.