RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Замість "Байрактарів": українці купили військовим унікальний супутник

Замість безпілотників Bayraktar, на які українці зібрали кошти за лічені дні, Фонд Сергія Притули придбав унікальний супутник - він надасть доступ до бази даних супутникових знімків компанії Айсай більше, ніж на рік, завдяки чому "бавовни" також побільшає. Самі ж беспілотники виробник вирішив відправити українцям безкоштовно, оцінивши згуртованість народу.

Про це повідомив Сергій Притула на своєму YouTube-каналі у четвер 18 серпня.

За його словами супутник вирішили купити після перемовин з Міністерством оборони України. Це вдалося зробити "тихо і оперативно" завдяки "гуру комічної галузі" Максиму Полякову - відтепер супутник є в арсеналі Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Відтепер наша армія буде максимально швидко отримувати супутникові знімки високої якості, які допоможуть нам з оперативним плануванням операцій. "Бавовни" буде багато", – заявив Притула.

Нагадаємо, у свій день народження, 22 червня, Сергій Притула запустив проект "Народний Байрактар", метою якого було за тиждень зібрати кошти на купівлю трьох "Байрактарів" для ЗСУ. Українці план перевиконали і за три дні зібрали гроші на чотири "Байрактари". У той же час, виробник знаменитих БПЛА відреагував на історію з народним збором коштів на дрони і вирішив надати Україні беспілотники безкоштовно.