RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Виявимося у серйознішій ситуації: розвідка назвала головну загрозу дій окупантів на ЗАЕС

Зараз Запорізькій АЕС не загрожують обстріли з боку окупантів, оскільки її інфраструктура влаштована так, що "впорається з цивільним авіалайнером, що летить у неї". Водночас є інша серйозна загроза – її відключення від енергосистеми.

Таку думку висловив представник західної розвідки, якого у соцмережі процитувала журналістка ITN Емма Барроуз.

За її словами, представник західної розвідки висловив думку, що Запорізька АЕС використовується у битві за "інформаційне середовище". Насправді їй не загрожують обстріли, оскільки інфраструктура побудована таким чином, щоб "впоратися з цивільним авіалайнером, що летить в неї".

"Представник західної розвідки каже: "Проблема, яка нас турбує [на Запорізькій електростанції], - це водяне охолодження ядерних реакторів. Якщо енергопостачання мережі порушено, це підштовхує їх до резервних генераторів. Якщо вони зазнають невдачі... ми опинимося у більш серйозній ситуації" , - йдеться у повідомленні.

Крім того, представник західної розвідки розповів, що ЗЕС забезпечує 20% електроенергії всієї України.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що російські військові не перестають обстрілювати Запорізьку АЕС , намагаючись видати свої обстріли за атаки ЗСУ. Українським рятувальникам у Запорізькій області видали спецобладнання радіохімічного та біологічного захисту, готуються підрозділи цивільного захисту населення.