RU  UA

Загроза дуже велика: експерт розповів, що може вдіяти Росія на День Незалежності України

На День Незалежності України, 24 серпня, Росія може вдатися до масованих ракетно-авіаційних ударів зі своєї території та території Білорусі.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Валерій Рябих.

"Я вважаю, що в такі дати ми маємо бути особливо пильними. Цивільні мають дослуховуватися до усіх сигналів та попереджень та спускатися до бомбосховищ, тому що загроза у такі дні дуже зростає. Це ми бачили і на нещодавньому святкуванні нашого національного свята – Дня української державності, коли була велика кількість ракетних ударів, метою яких було здійснення інформаційно-психологічного впливу на мирне населення", – каже військовий експерт.

За його словами, посилення системи протиповітряної оборони з боку противника у Білорусі, може говорити про певні плани як з проведення повітряної операції, так і наземної.

"Треба відслідковувати можливість масового перекидання на білоруські аеродроми авіації противника перед святами. Тому що також нещодавно пройшла інформація про накопичення великої кількості авіації на кордоні з Україною, що може говорити про плани противника щодо нанесення масованих ракетно-авіаційних ударів, які не можна виключати як раз в період святкування Дня Незалежності. Це може стати останнім аргументом противника по залякуванню населення України та нашого керівництва для прийняття умов противника на тлі ситуації, коли реальні військові можливості щодо реалізації операції на суходолі у противника наразі значно впали і надалі скорочуються, на тлі підвищення таких можливостей українських сил", – пояснює Рябих.

"Тому концентрація сил ППО та авіації на кордоні з Україною можуть свідчити про можливість нанесення масованого ракетно-авіаційного удару", – резюмував військовий експерт.