RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Мобілізація жінок: як можуть покарати "ухилянток" і коли почнуть вводити санкції

Після завершення перехідного періоду жінок, які ухиляються від військового обліку, будуть карати.

Цю інформацію підтвердив народний депутат від "Слуги народу", член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки Федір Веніславський.

Як відомо, до 1 жовтня деякі категорії жінок зобов'язані стати на військовий облік, як цього вимагає чинне законодавство.

До кінця перехідного періоду, як зазначає Вениславський, санкції щодо "ухилянток" не застосовуватимуться. Проте, як нагадує нардеп, за ігнорування постановки на військовий облік передбачено адміністративну відповідальність.

Адвокат Наталія Фещик попереджає, що після 1 жовтня жінкам, які не з'явилися у військкомат, загрожують санкції, як і військовозобов'язаним чоловікам. Проте, експерт не виключає, що влада затвердить законодавчі зміни.

"За це передбачається адміністративна відповідальність - так само, як і у випадку з чоловіками. Але про це говорити рано, адже зараз перехідний період, він має тривати до середини жовтня 2022 року. Ймовірно, до того періоду відбудуться ще якісь законодавчі зміни, адже зараз у нас надскладна ситуація в країні", - продовжила Фещик і додала, що все залежатиме від ситуації на фронті та необхідності поповнення особового складу Сил оборони.

Раніше ми розповідали, чи випускатимуть з України жінок, які стали на військовий облік.