RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Куплений литовцями "Байрактар" вже б'є по російських окупантах: відео першого удару

Литовські волонтери передали Збройним силам України ударний безпілотний літальний апарат Bayraktar, який вони назвали Vanagas, тобто "Яструб".

Журналіст Андрюс Тапінас, який ініціював збирання коштів, опублікував перше відео роботи цього безпілотника.

На кадрах видно, як дрон вражає свої перші цілі.

У травні журналіст Андрюс Тапінас розпочав кампанію зі збору коштів на Bayraktar для українців. Примітно, що наступного дня литовці відправили три мільйони євро, збір було закрито за три дні. Зокрема, до кампанії приєдналася експрезидент Даля Грибаускайте та інші чиновники.

Після цього компанія-виробник заявила, що через таку солідарність литовців вирішила подарувати безпілотник, а зібрані кошти попросила віддати інші потреби України.

Нагадаємо, Україну підтримує весь світ у її боротьбі проти російської агресії. Так, у Польщі також зібрали 5 млн доларів на Bayraktar для ЗСУ, але турецька компанія Baykar Makina вкотре вирішила безкоштовно передати безпілотник.

Вперше виробник знаменитих дронів вирішив подарувати Україні три БПЛА, відреагувавши на історію з народним збором коштів у нашій країні.

За ці кошти для захисту України нещодавно придбали супутник ICEYE, який дає можливість розрізняти на зображеннях навіть окремих людей.