RU  UA

День Харкова: як живе місто-герой під постійними обстрілами

23 серпня відзначається День Харкова, цього року місту виповнилося 368 років. З перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну Харків перебуває під шаленими обстрілами, але стійко тримає оборону та продовжує жити.

Подробиці – у сюжеті Апостроф TV.

Саме 23 серпня 1943 року Харків було звільнено від фашистських загарбників. Мирне життя повернулося до міста, а Харків став одним із найкомфортніших міст для життя. Щороку харків'яни яскраво відзначають день свого рідного міста, але це було до початку повномасштабної війни.

24 лютого Харків прокинувся від вибухів. Щодня російські окупанти намагаються зруйнувати місто, завдаючи потужних ударів по житлових будинках та пам'ятках архітектури. Росіяни завдали численних руйнувань в усіх районах міста. Найбільше постраждала Північна Салтівка – один із найбільших спальних районів України. Через дії окупантів біля 70% багатоповерхівок на Салтівці стали непридатними для життя.

Через потужні обстріли в місті ввели затяжну комендантську годину. Протягом Дня Незалежності вона триватиме із 19:00 23 серпня до 07:00 25 серпня. Деякі заходи з нагоди Дня Харкова відбуватимуться в онлайн-режимі.

Колись і це стане історією, в якій буде написано: "Україна перемогла!", а Харків назажди залишиться містом-героєм.