RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Окупанти у Маріуполі готують судилище над "азовцями": для провокації замінували філармонію

Російські окупанти закрили входи до будівлі філармонії в Маріуполі, де збиралися "судити" військовополонених захисників України: не виключено, що будинок замінований.

Про це повідомив у Telegram радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, будівля філармонії закрита вже другу добу поспіль - учора, 23 серпня, робітникам сказали не виходити на роботу. Вранці 24 серпня до будівлі під'їхали три автобуси у супроводі п'яти КАМАЗів із військовими, з якою метою – невідомо.

Тим часом, підконтрольні окупантам Інтернет-паблік повідомили про мінування філармонії та знаходження щонайменше одного вибухового пристрою.

"Ця інформація з посиланням на "моє джерело в філармонії точно бачило" схожа на підготовку інформаційного простору до чергової провокації росіян за участі наших захисників. Фактичне мінування в умовах жорстких заходів безпеки в будівлі філармонії та поруч просто неможливо", - пише Андрющенко.

Він зазначив, що дата початку судилища залишається невідомою, проте сукупність факторів (будь то закінчення будівельних робіт нетипова навала російських пропагандистів у Маріуполь) свідчить про те, що рахунок може йти якщо не на годинник, то на дні.

Раніше ми повідомляли про те, навіщо Росія влаштувала фарс навколо полонених "азовців".