RU  UA  EN

Вівторок, 18 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 червня

Всі новини

Літо не здається: на яку погоду чекати в останні дні серпня

Погода наприкінці серпня в Україні буде спекотною в увсіх областях країни, і лише місцями пройдуть грозові дощі.

Про це повідомляє Sinoptik.ua.

Погода в суботу, 27 серпня

На Волині, Житомирщині, Вінниччині, Сумщині, Прикарпатті, Рівненській, Львівській , Чернівецькій та Тернопільській областях стовпчики термометрів покажуть +29…+31 °С. І це ще можна вважати "прохолодою", адже в Криму та південних регіонах країни очікується до +32 °С, а в Луганській, Харківській, Донецькій, Київській областях та на Закарпатті — +33…+34 °С. Нічна температура +17...+20 °С.

Короткочасні дощі з грозами пройдуть в Одеській , Миколаївській, Херсонській, Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Черкаській та Луганській областях.

Погода в неділю, 28 серпня

Спека не відступить. У Київській, Житомирській, Вінницькій, Тернопільській, Черкаській, Хмельницькій, Львівській та Кіровоградській областях, на Волині, Буковині, Прикарпатті та Закарпатті очікуються +30…+32°С. У Криму, на півдні, сході та південному сході повітря розжариться до +32…+34 °С.

Жителям Одеської, Миколаївської, Херсонської, Луганської, Донецької, Кіровоградської, Черкаської, Дніпропетровської та Запорізької областей варто внести у свої плани поправку на грозу. Вночі стовпчики термометрів покажуть +18…+21 °С.

Погода в понеділок, 29 серпня

Погода на початку наступного тижня буде так само спекотною. У Черкаській, Хмельницькій, Чернівецькій, Кіровоградській, Київській, Житомирській та Сумській областях – +31…+32 °С. У південних областях буде спекотніше на 2–3 градуси, а у Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській синоптиках прогнозують +33…+35 °С. При цьому скрізь, окрім західних областей, погода буде ясною, без дощів.

Обережно, амброзія!

Полин в Україні вже відцвів, тому основну загрозу для алергіків становить пилок амброзії. Щоб мінімізувати її шкідливий вплив, ми знову радимо внести до порядку денного нехитрі ритуали. Включайте кондиціонер (він не тільки охолоджує, а й фільтрує повітря), щодня мийте волосся і регулярно користуйтеся спреями з морською водою. Пам'ятайте, що насіння та олія соняшнику, кавуни та дині, мед і навіть трав'яні чаї можуть посилювати алергічний ефект амброзії.

Народні прикмети та вірування

У давнину безвітряна погода 27 серпня вважалася провісником ясної сухої осені, а сильні вітри обіцяли дощовий вересень.

У неділю обов'язково погляньте на небо: якщо побачите веселку, осінь має бути теплою та сонячною. Ну, а грибникам 28 серпня бажаємо туманної погоди — кажуть, що грибів тоді буде сила-силенна!