RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Окупанти поставили Мелітополь на межу гуманітарної катастрофи: що відбувається у місті

Унаслідок російської окупації Мелітополь опинився на межі гуманітарної катастрофи. Місто залишилося без газу, води, світла та інтернету, зокрема, через ворожі обстріли Запорізької АЕС.

Про це мер Мелітополя Іван Федоров розповів в етері Апостроф TV.

Мешканці міста вже місяць живуть без газопостачання, а вчора в результаті дій російських окупантів відключили електроенергію, слідом за цим воду, мобільний та інтернет-зв'язок.

"Це сталося через те, що ворог контролює ЗАЕС і пошкоджено ЛЕП, по якій було енергопостачання Мелітополя", - пояснив Федоров.

Утім, місцеві енергетики протягом трьох годин змогли полагодити електропостачання, але Федоров називає це буквально "чудом".

За словами мера, він очікує зростання потоку евакуації з Мелітополя, оскільки опалювальний сезон гарантовано не розпочнеться на тимчаово окупованих територіях Запорізької області.

"Ми очікуємо зростання потоку евакуації. Хоча наші енергетики протягом трьох годин змогли чудом полагодити електропостачання. Але опалювальний сезон точно не почнеться на території окупованої частини Запорізької області", - зазначив Федоров.

Як повідомляв "Апостроф", окупанти в Мелітополі змушують батьків вести дітей у школи, де розміщені ворожі казарми. Росіяни пропонують "купити" школярів, щоб прикриватися ними як живим щитом.