RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Хто займатиметься вакцинацією переселенців в Україні: відповідь Мінреінтеграції

Міністерству охорони здоров’я разом із обласними військовими адміністраціями доручено створити мобільні бригади, які будуть займатися своєчасним проведенням щеплення серед вимушених переселенців.

Про це повідомила очільниця Міністерства з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук.

За її словами, держава має забезпечити вимушених переселенців не лише житлом та продуктами, але й медичною допомогою з ліками.

Верещук запевняє, що десятки тисяч ВПО після переїзду не знають, до кого їм потрібно звертатися, аби отримати медконсультацію або лікарські засоби. Більш того, у місцях їх компактного проживання та хабах подібна інформація часто відсутня.

Для вирішення цієї проблеми, за словами Верещук, МОЗ, ОВА та Мінреінтеграції створять механізм отримання ліків і медичної допомоги для вимушених переселенців, який також дозволить громадянам робити щеплення.

"Для своєчасної вакцинації внутрішньо переміщених осіб МОЗ спільно з ОВА доручено організувати роботу мобільних медичних бригад, які забезпечуватимуть ВПО у місцях їх компактного проживання всім спектром необхідних вакцин", - цитує прес-служба міністерства Ірину Верещук.

Раніше ми розповідали, що понад 250 тисяч українців під час війни з Росією можуть отримати грошові виплати від ООН.