RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Б'ються з рослинами: міноборони РФ відзначилося відео фейкового "бою з ЗСУ"

Міністерство оборони Росії, де все рідше згадують про нові "територіальні придбання" в Україні, опублікувало відео нібито знищення підрозділів ЗСУ російськими окупантами з вогнеметів. Але замість українських захисників жертвами ворожого вогнемету стали соняшники.

Дане відео Міноборони РФ розмістили на своєму каналі в Telegram 26 серпня.

Так, нібито на ділянці оборони з'єднання "противник зробив спробу прориву".

"У цей час було прийнято рішення про введення в бій резерву командира з'єднання у складі вогнеметного взводу, який вогнем з реактивних піхотних вогнеметів "Джміль" знищив підрозділи ЗСУ, що наступають, і не допустив їх прориву", - йдеться в повідомленні російського Міністерства.

Однак позицій ЗСУ на відео не виявлено, а, судячи з метаданих, запис вівся 21 липня, а сам проєкт у програмі для монтажу називався "Заняття_1ДШБ_в2" - заняття 1-го десантно-штурмового батальйону (бригади). Про це повідомили журналісти телеканалу "Настоящее Время".

На другому відео "анонімний" російський солдат повідомляє про "спробу прориву". Однак файл і з його коментарем назвали максимально інформативно: "Командир_вогнемётного_взвода_гвардии_старший_лейтенант_Иванов_Александр".

Нагадаємо, російські пропагандисти видали черговий фейк про нібито запобігання теракту на нафтопроводі в РФ, заявивши, що ліквідували учасників операції Юрія Іонова та Андрія Чуєнкова. Проте останній записав відеозвернення з Києва.