RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Давно вже час: в Україні конфіскували капітал друга Путіна

Вищий Антикорупційний суд конфіскував статки одного з найбагатших росіян, путінського олігарха Володимира Євтушенкова.

Як інформує Центр протидії корупції, зазначене рішення ухвалила колегія суддів ВАКС у складі Широкої, Мойсака і Саландяк.

Зокрема, ВАКС конфіскував 17 об'єктів нерухомості загальною площею майже 100 тисяч квадратних метрів, а також частки олігарха в кількох українських фірмах.

Серед них:

42,09% у ТОВ "Електрозавод-ВІТ" (Запоріжжя)

59,2% у ТОВ "ІТМ-Україна" (Київ)

59,2% у ТОВ "Смарт Диджитал Солюшнс" (Київ)

42,09% у ТОВ Науково-інженерний центр "ЗТЗ-Сервіс" (Запоріжжя)

34,21 % у АТ "Український науково-дослідний проектно-конструкторський і технологічний інститут трансформаторобудування” (Запоріжжя).

ЦПК наголошує, що Євтушенков "серйозно" заліз в Україну завдяки сприянню нинішнього президента-втікача Віктора Яуковича, який навіть аж тричі нагороджував росіянина іменною зброєю.

Утім, це далеко не єдиний російський олігарх, який має серйозні статки в Україні, йдеться у повідомленні. У організації зазначили, що чекають нові позови від уряду. На черзі - майно Дерипаски, Бабакова, Ротенберга, Фрідмана, Міллєра та інших путінських олігархів.

Згідно з даними з відкритих джерел, Володимир Євтушенков, володіючи особистим статком у 3,5 млрд доларів США, у 2017 році зайняв 20-е місце в списку 200 найбагатших бізнесменів Росії. Знаходиться під санкціями Австралії та Великої Британії.

Нагадаємо, незважаючи на санкції проти Росії, які були введені за збройну агресію проти України, деякі російські олігархи знаходять можливість обійти обмеження та літати до Європи.