RU  UA

Захід має дати в десятки разів більше зброї: у США вказали на проблему

Американська підтримка українського народу в боротьбі за незалежність досить помітна, адже зброя, що надається США, сучасна і смертоносна. Однак його не вистачає для великого контрнаступу.

Про це в ефірі "Апостроф TV" заявив військовий оглядач, капітан першого рангу ВМС США у відставці Гаррі Табах.

Збройні Сили України зараз роблять неможливе, але наявної зброї все ще недостатньо і Захід повинен і може дати в десятки разів більше, ніж вже є зараз, зазначив він.

"Є багато джерел, як Україна отримує зброю від США та Європи. Але 2-3 роки, на які доведеться чекати, наприклад, NASAMS, у сьогоднішній ситуації для України це просто кримінально, щоб Україна чекала так довго. Скільки життів це буде коштувати", - наголосив американський військовий у відставці.

Він визнав, що все неможливо зробити за один тиждень, але США мають можливості передати зброю набагато швидше. За словами Гаррі Табаха, вже 20 членів демократичної та республіканської партії написали звернення до народу, що Білий Дім зобов'язаний давати зброю Україні стільки, скільки потрібно.

Також він зазначив, що американський народ уже сказав своє слово через Конгрес, оскільки ленд-ліз таки був проголосований.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони США високо оцінили ефективність українських захисників у боях з російськими окупантами, поставивши їм умовних 12 балів із десяти.